Aanhouding voor valse aangifte en verzekeringsfraude

woensdag 3 juni 2015

Leeuwarden - De politie heeft maandagmorgen 2 juni rond 08.00 uur een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verzekeringsfraude en voor het doen van valse aangiftes. De man is inmiddels voor nader onderzoek ingesloten en wordt inmiddels verhoord.

De man meldde op zondag 3 mei 2015, dat hij door twee mannen inzijn shoarmazaak aan de Weerd rond 05.00 uur was overvallen, mishandeld en ineen kamer was opgesloten. De mannen zouden een geldbedrag en sieraden hebbenweggenomen. De man wist zich uit de afgesloten ruimte te bevrijden en heeft toende politie gebeld. Daarna werd hij per ambulance naar het ziekenhuisovergebracht en daar medisch behandeld.

De man bleek ook 'slachtoffer' te zijn van een overval op eenkebabrestaurant aan de Coopmanstraat die op 10 februari 2015 zou hebbenplaatsgevonden. Hier zou de man beroofd zijn door drie mannen met bivakmutsendie in een bezit waren van een vuurwapen. Ook hier werd geld buitgemaakt.

Naar aanleiding van beide overvallen stelde de politie onderzoekin. Tijdens het onderzoek stuitte de recherche op onwaarheden in de aangiftes enwerden er diverse getuigen gehoord. De politie heeft het sterke vermoeden dat deverdachte de beide overvallen in scene heeft gezet. Daarnaast declareerde hij de'schade' van de overvallen en probeerde deze bij verzekeringmaatschappij uit telaten betalen. Zij hebben inmiddels aangifte gedaan verzekeringsfraude.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Jorwert | 112 alarmeringen Jorwert | Goedkoop Tanken in Jorwert | Supermarkten in Jorwert | Weerbericht Jorwert