Negen aanhoudingen in onderzoek straatroven

maandag 30 maart 2015

Leeuwarden - De politie heeft in het onderzoek naar de straatroven van de afgelopen tijd in Leeuwarden tot nu toe 9 verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij ongeveer 25 straatroven. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verwacht. De negen aangehouden verdachten zijn mannen uit Leeuwarden tussen 16 en 47 jaar oud. Vier van hen zitten nog vast en zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De politie heeft na de eerste straatroven in januari eenrechercheteam van 12 rechercheurs geformeerd, dat nog steeds volop bezig is methet onderzoek. Ondanks overeenkomsten tussen een aantal van de berovingen, is alsnel gebleken dat zich meerdere personen met straatroven in Leeuwarden hebbenbezig gehouden. Duidelijk werd, dat er geen sprake is van n specifiekedadergroep maar van verschillende dader(s) groep(en).

Behalve het oplossen van de gepleegde straatroven heeft depolitie in Leeuwarden zich met het hele team ook gericht op het zoveel mogelijkvoorkomen van straatroven. Er is veel extra surveillance geweest in het centrumen de directe omgeving, het gebied waar de meeste berovingen hebben plaatsgevonden. Er is ingezet op preventie via berichtgeving op de websitevan depolitie en op sociale media. Erworden tipsverspreid over hoe men een smartphone of tablet'boefproof' (track andtrace) kunnen worden gemaakt.

Tijdens het onderzoek hebben de inwoners van Leeuwarden ook hunbijdrage geleverd door informatie door te geven aan de politie. De extra oren enogen van de Leeuwarders zijn belangrijk voor de politie. Hebt u informatie voorons, dan kunt u dat altijd doorgeven via ons nummer 0900 8844, of via onsdigitale meldformulier. Wanneer u anoniem wenst teblijven en u heeft toch nuttige tips voor dit onderzoek, aarzel niet en bel danmet Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. U komt zeer zeker niet inbeeld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Jorwert | 112 alarmeringen Jorwert | Goedkoop Tanken in Jorwert | Supermarkten in Jorwert | Weerbericht Jorwert