Aanhoudingen voor hennepteelt en witwassen

woensdag 20 mei 2015

Leeuwarden/Wolvega - De politie heeft woensdagochtend 20 mei een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van hennepteelt en witwassen. Ook de vriendin van de man, een 30-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen. Bij de actie werden diverse woningen en panden doorzocht. Daarbij werd onder andere beslag gelegd op auto?s, geld en administratie.

In januari van dit jaar werd in een voormalig bankgebouw aan deRijksstraatweg in Hurdegaryp een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij werdontmanteld en de politie startte een onderzoek naar de diegene dieverantwoordelijk was voor deze plantage. De 36-jarige Leeuwarder kwamuiteindelijk als verdachte in beeld. Hij werd woensdagochtend aangehouden opverdenking van hennepteelt en witwassen. Ook de vriendin van de man werdaangehouden vanwege witwassen. Beide verdachten werden overgebracht naar hetpolitiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Naast de aanhoudingen doorzocht de politie ook twee woningen en driebedrijfspanden in Leeuwarden en een bedrijfspand in Wolvega. Tijdens diedoorzoekingen werd in het kader van het afpakken van crimineel vermogen beslaggelegd een groot geldbedrag, drie dure auto's en een scooter. Ook werd deadministratie in beslag genomen. In het bedrijfspand in Wolvega vonden agenteneen hennepkwekerij met 200 planten. Deze kwekerij werd ontmanteld.

Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Het houden vanhennepplantages brengt grote risico?s op brand- en waterschade met zich mee.Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor deveiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter dehennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerendegoederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden metgeorganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet inverhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag wordengenomen.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Jorwert | 112 alarmeringen Jorwert | Goedkoop Tanken in Jorwert | Supermarkten in Jorwert | Weerbericht Jorwert